Wereldgebedsdag EWNI 2022


het Comité

afbeelding

WDP-Comité EWNI

In 1928 hoorde de Schotse Grace Forgan op de Internationale Zendingsconferentie in Jeruzalem voor het eerst over de Wereldgebedsdag en bracht het nieuws naar het Verenigd Koninkrijk. De eerste viering werd in 1930 in Schotland gehouden; gevolgd door Engeland in 1932, Wales in 1933 en Noord-Ierland in 1943. De eerste vieringen in Engeland werden gehouden in de omgeving van Londen en de gebedsgolf trok door het zuiden van Engeland naar Wales. In die tijd was reizen niet zo gemakkelijk als nu, dus het was verstandiger voor de vrouwen in Engeland en Wales om hun eigen Nationaal Comité op te richten in plaats van zich te verenigen met Schotland. De twee commissies blijven gescheiden, maar staan op goede voet, wisselen ideeën uit en komen regelmatig samen met de commissie van de Republiek Ierland.

Momenteel telt het WDP National Comité 18 verschillende christelijke denominaties. We kennen meer dan 40 subsidies toe aan nationale en internationale goede doelen. We blijven kijken naar wat we doen en blijven ons aanpassen aan veranderingen in communicatie en technologie. Ons kantoor in Tunbridge Wells coördineert de distributie van het materiaal voor de vieringen, inclusief activiteiten voor kinderen en jongeren, en onze website bevat nieuws over alles wat we doen. Als antwoord op wat wij zagen als een noodzaak om jongere deelnemers te betrekken, organiseert onze WDP nu jaarlijks een Y Pray? evenement in mei, wanneer jongere vrouwen worden aangemoedigd om met ons mee te doen voor een weekend vol gebed, gemeenschap en amusement.

Als een enkele organisatie voor Wereldgebedsdag zijn Engeland, Wales en Noord-Ierland samengekomen om de dienst voor 2022 te presenteren, waarbij we onze verschillen erkennen, maar ook onze gemeenschappelijke grond.