Wereldgebedsdag EWNI 2022


Cultuur en Tradities

afbeelding

Eten en drinken

Het enigszins vochtige klimaat in Engeland, Wales en Noord-Ierland zorgt ervoor dat traditioneel eten vaak troostend en verwarmend is. Stoofpot en knoedels, warme taarten en zoete puddingen worden al honderden jaren gegeten. Een lekker kopje English Breakfast of Earl Grey thee is een typische warme drank, maar ook koffie is enorm populair.

Maaltijden die worden gezien als een kernonderdeel van de identiteit van het land - zoals fish and chips - zijn vaak geïntroduceerd door vluchtelingen en kolonisten uit andere landen.

In elk land zijn er nationale gerechten en speciale regionale variaties, bijvoorbeeld Welsh cakes en Northern Ireland champ. Engeland kan aanspraak maken op veel lokale delicatessen en voedingsmiddelen die nu over de hele wereld worden geëxporteerd.

In Engeland, Wales en Noord-Ierland proberen veel mensen gezond te eten, maar zoals in veel landen is het gemakkelijker om kant-en-klaarmaaltijden en 'junkfood' met veel koolhydraten en suikers te eten. Toch is er hoop, volkstuinen en gemeenschapstuinen worden weer erg populair.

Kunst

Engeland, Wales en Noord-Ierland zijn beïnvloed en gevormd door een scala aan buitengewone talenten, via wetenschap, muziek, theater, poëzie, literatuur, dans, festivals en andere vormen van kunst. Shakespeare, Jane Austen, Zadie Smith, Seamus Heaney en Dylan Thomas zijn slechts enkele van de schrijvers wiens werken over de hele wereld worden gelezen en bestudeerd.

Muziek is een essentieel onderdeel van onze cultuur en komt tot uitdrukking in verschillende vormen. Onder meer door klassieke muziek, ballads, punk, rock, pop, grime, folk, Morris-dansen en Welshe mannenkoren, naast traditionele Keltische volksmuziek.

1 / 8
Boeken van Jane Austin, wie kent ze niet.
2 / 8
Fish and Chips
3 / 8
Wales, een dagje uit
4 / 8
Shakespeare, wereldberoemd
5 / 8
Glastonbury-festival, 's werelds grootste popfestival
6 / 8
Engelse Pastei - English Pie
7 / 8
Een 'Perfect English' kopje thee
8 / 8
Saint Patricks-day, Nationale feestdag