Wereldgebedsdag Taiwan 2023


het Comité

afbeelding

WDP-Comité Taiwan

De vroegste vermelding van de deelname van Taiwanese kerkvrouwen aan de Wereldgebedsdag dateert uit maart 1935 in de Taiwan Church Press. Sindsdien is WDP een oecumenische gebedsdienst geworden die vertrouwd is in de oren van Taiwanese christelijke vrouwen. Elk jaar wordt het aanbiddingshandboek vertaald in 13 talen, waaronder Mandarijn-Chinees, Taiwanees en inheemse talen die worden gebruikt tijdens erediensten.

Elk jaar in januari houden vrouwen van de Presbyteriaanse Kerk in verschillende regio's om de beurt een WDP-aanbiddingsdienst tijdens hun nationale vrouwentraining. Daarna keert elke vertegenwoordiger terug naar haar respectievelijke regio en houdt ze de eredienst in maart.

Het nationale comité van verschillende denominaties onder leiding van YWCA omvat vertegenwoordigers van andere denominaties (inclusief de katholieke kerk) en kerkelijke organisaties. Het organiseert elk jaar enkele WDP-aanbiddingsdiensten voor volwassenen en kinderen.

In 2017 accepteerde de WDPIC het voorstel van Taiwan om het materiaal voor de eredienst voor 2023 te schrijven. Dit bood zeker de mogelijkheid voor de twee WDP-comités in Taiwan om samen te werken. Zo vormden de twee comités in 2020 vier schrijfwerkgroepen, en het proces van samenwerken heeft de WDP-beweging in Taiwan de gelegenheid gegeven tot wederzijdse uitwisseling en dialoog om een ​​staat van eenheid in geloof en liefde tussen de twee comités te zoeken. Hoewel er verschillende meningen blijven bestaan ​​tussen de verschillende denominaties op het gebied van politiek en sociale kwesties, heeft het christelijk geloof ons ertoe gebracht verder te gaan dan de kloof van etniciteit, historische wonden en meningsverschillen in het echte leven, zodat we samen kunnen werken voor het evangelie waarin wij geloven zo.