Wereldgebedsdag Taiwan 2023


Cultuur en Tradities

afbeelding

Tradities

De drie belangrijkste feestdagen in Taiwan zijn het Lentefestival, het Drakenbootfestival en het Maanfestival. Het Lentefestival is algemeen bekend als het nieuwe maanjaar, waarbij de bejaarden rode enveloppen met geld uitdelen aan de jongeren als een vorm van zegen. Sommige mensen bezoeken tempels om goddelijke zegeningen te vragen, terwijl christenen de kerkdienst voor het nieuwe maanjaar bijwonen om God te danken voor het afgelopen jaar en om te bidden voor genade en vrede in het komende jaar.

De Taiwanezen hebben een warm karakter. Mensen begroeten elkaar vaak met de vraag: "Heb je al gegeten?" Vriendelijke gastvrijheid is een van de kenmerken van het Taiwanese volk.

Er is een rijke en gevarieerde eetcultuur in Taiwan, met rijst als hoofdvoedsel. Nachtmarkten zijn erg populair in Taiwan, vooral omdat Taiwan praktisch een zeer veilige plaats is. Op de avondmarkten kun je bijna alles vinden, van gesorteerde snacks, bevroren desserts, kleding tot dagelijkse benodigdheden. In de afgelopen jaren is de drank die bekend staat als bubble tea, afkomstig uit Centraal Taiwan, populair bij mensen over de hele wereld.

1 / 7
We blijven graag fit
2 / 7
Mazu Festival
3 / 7
Verschillende culturen
4 / 7
Kleurrijke boten bij het Drakenbootfestival
5 / 7
Vele soorten gerechten
6 / 7
Baduanjin qigong
7 / 7
Taiwanese thee

Kunstwerken zoals schilderkunst, beeldhouwkunst, en uitvoeringen als muziek, drama's, dans, traditionele opera's, poppenshows en Taiwanese opera's, zijn doorgegeven door uitstekende kunstenaars en talrijke enthousiastelingen. Het grote publiek heeft gemakkelijk toegang tot deze uitvoeringen via televisie, internet en lokale culturele centra.

Mensen die enthousiast zijn om gezond te blijven, zie je vaak joggen of tai chi of Baduanjin qigong (achtdelige oefening) beoefenen in parken in de buurt van hun huis. Lofdans, ontwikkeld door christenen, is niet alleen een fitnessactiviteit, maar ook een manier om mensen tot het christendom te lokken.