Wereldgebedsdag Vanuatu 2021


Cultuur en Tradities

afbeelding

Weven

Weven is een traditionele en belangrijke vaardigheid en een groot deel van de Vanuatu-cultuur die op jonge leeftijd wordt onderwezen en kan een gemeenschapsactiviteit zijn. Vrouwen weven manden, matten en waaiers om te verkopen op de markt en kinderen weven ballen om mee buiten te spelen. Maar ook de traditionele kleding worden geweven en de stroken worden gemaakt met bladeren van de Pandanus Palm. Kinderen in uw land kunnen proberen als een Ni-Vanuatu te weven met papier.

Bekijk op YouTube een filmpje van een vrouw op Vanuatu die traditioneel aan het weven is.

Naar het fimpje.

afbeelding

Sandroings

Zandtekening (Sandroings) is een unieke en complexe traditionele kunstvorm in Vanuatu. De tekeningen worden rechtstreeks op de grond gemaakt in zand, vulkanische as of klei. Een enkele vinger wordt gebruikt om een ​​sierlijk, geometrisch patroon te maken met een ononderbroken lijn. De tekeningen zijn meer dan een artistieke vorm van expressie en verwijzen naar een combinatie van kennis, liederen en verhalen met heilige betekenissen.

In 2008 werd dit ritueel toegevoegd aan de Orale en Immateriële werelderfgoedlijst van UNESCO.

afbeelding

Laplap

Laplap is het nationale ceremoniële gerecht van Vanuatu. Groenten zoals bananen, taro of yamwortels worden geraspt tot een pasta, gemengd met kokosmelk en soms greens en vlees, gewikkeld in bladeren en vervolgens uren gebakken in een traditionele aardeoven. Het kan worden voorbereid en uitgewisseld tijdens rituele ceremonies.

afbeelding

Nagol

Nagol (landduiken) wordt beoefend door mannen om hun dapperheid te tonen en als een middel om de goden te kalmeren voor overvloed in de boerderijen. Het frame en de wijnstokken voor de Nagol-structuur worden zorgvuldig geselecteerd door ervaren springers; en een traditionele genezer blijft op de site in geval van ongelukken.

1 / 5
De waterdrumsters van Vanuatu
2 / 5
Geweefde kleding tijdens dansceremonie
3 / 5
Mannen hebben hun eigen dans
4 / 5
Voor het koken wordt alles afgedekt - Foto: © WDPIC
5 / 5
Kleurrijk - Vanuatu - Wereldgebedsdag 2021