Wereldgebedsdag Vanuatu 2021


afbeelding

Geografie

Vanuatu is een Y-vormige tropische archipel gelegen in de Stille Zuidzee met meer dan tachtig eilanden, waarvan vijfenzestig bewoond. Het is een prachtig land met veel eilanden en mensen met veel etnische groepen en talen. De eilanden hebben zwarte en witte zandstranden en prachtige koraalriffen met tropisch gekleurde vissen. De bossen zitten vol met prachtige vogels, flora en fauna en spectaculaire watervallen.

Echter de eilanden zijn ook zeer kwetsbaar en vatbaar voor natuurrampen, waaronder aardbevingen, cyclonen en vulkaanuitbarstingen. Er zijn zeven actieve vulkanen verspreid over de eilanden.

1 / 5
Een tropisch paradijs straalt je tegemoet
2 / 5
De keerzijde, verwoestende cyclonen en overstromingen
3 / 5
Overweldigende bloemenpracht
4 / 5
Verwoestende vuurspuwende vulkanen
5 / 5
Een gemeenschap die steeds de draad weer oppakt - Foto's: © WDPIC

Bevolking

De inwoners van Vanuatu staan ​​bekend als Ni-Vanuatu. De meeste zijn van Melanesische afkomst met een Polynesische minderheid op de afgelegen eilanden. Engels en Frans zijn de hoofdtalen, maar men kent nog 80 verschillende 'eigen' talen.

'Land voor een Ni-Vanuatu is wat een moeder voor een baby is. Het is het land dat zijn identiteit definieert en met land behoudt hij zijn spirituele kracht.'

Land is erg belangrijk voor de Ni-Vanuatu en een cruciale grondstof voor productie. Land wordt beschouwd als de voorwaarde voor de menselijke cultuur; de menselijke bewoners versmelten in zekere zin met de aarde. Land wordt niet gezien als iets dat je bezit, maar als essentieel voor het bestaan ​​van mensen en dieren bij het in stand houden van hun levensonderhoud.