Wereldgebedsdag 2025


I Made You Wonderful

~ Psalm 139:14


afbeelding

Vrijdag 7 maart 2025

Vrijdag 7 maart 2025 gaat tijdens de Wereldgebedsdag het gebed opnieuw de wereld rond. Op de wereldconferentie van 2017 in Brazilia werd Cookeilanden als land voor 2025 gekozen.

Onze zusters van de Cookeilanden hebben zich de afgelopen jaren verdiept in het thema: "I Made You Wonderful", gebaseerd op Psalm 139:1-18. Het programma van 2025 nodigt ons uit in de wetenschap dat ieder van ons met zorg en liefde door God is gemaakt. Als we deze diepe waarheid kunnen ontvangen, verandert alles in ons leven en beginnen we van binnenuit te stralen en te schitteren. We leren ook hoe we elke andere persoon moeten behandelen als iemand die door God prachtig is gemaakt.

Ik loof u voor het ontzaglijke wonder van mijn bestaan, wonderbaarlijk is wat U gemaakt hebt. Ik weet het, tot in het diepst van mijn ziel. Toen ik in het verborgene gemaakt werd, kunstig geweven in de schoot van de aarde, was mijn wezen voor U geen geheim.

Lied speciaal geschreven voor de Wereldgebedsdag in 2025

Ons eerste leidende principe op de Wereldgebedsdag stelt dat christelijke vrouwen ons uitgangspunt zijn. Dit is de afgelopen eeuw een essentiƫle overtuiging van onze beweging geweest. Te vaak zijn vrouwen en meisjes tot zwijgen gebracht en onderdrukt, waardoor dit komende thema van WDP Cook Islands bijzonder relevant is. De boodschap dat wij, als vrouwen en meisjes, "vol vrees en wonderen" zijn gemaakt naar het beeld van God, versterkt de steun van onze beweging aan vrouwen om hun geloof te uiten en over hun leven te spreken in gebed en aanbidding voor God en in de gemeenschap.

De eredienst nodigt ons uit om aspecten van ons goddelijk geschapen lichaam op te merken die we vaak als vanzelfsprekend beschouwen. De schriftlezing uit Psalmen 139:1-18 is verweven met verhalen van drie vrouwen van de Cookeilanden. We leren begrijpen dat God ons kent, altijd bij ons is en ons uniek en speciaal heeft gemaakt.

De verantwoordelijkheid op je nemen om een land te schrijven is altijd een veeleisende reis en we zijn onze Cookeilandzusters dankbaar voor hun harde werk en geduld.Over het comité

afbeelding

Maak kennis met WDP Comité en haar geschiedenis ...

Over het land

afbeelding

Ontdek meer over het land, bevolking, vrouwen en haar problemen ...

Info volgt nog...

Over de cultuur

afbeelding

Lees hier meer over de religie, cultuur en tradities ...

Info volgt nog...