2020 Zimbabwe

Jezus zei tegen hem: 'Sta op! Neem je mat en loop.'

Johannes 5: 8

'Sta op! Neem je mat en loop'

Het WDP 2020 programma voor vrijdag 6 maart a.s. is geschreven door het World Day of Prayer Comité Zimbabwe en is gebaseerd op de ontmoeting van Jezus met een persoon die de geboden kansen niet had benut (Johannes 5: 2-9a). Jezus vroeg: 'Wil je gezond worden?'. Je staat voor deze levensveranderende vraag. Wat ga je doen? Maak van deze gelegenheid gebruik om hierover na te denken met uw WDP-groep, gemeenschap en oecumenische partners.

Het land Zimbabwe zet zijn zoektocht naar vrede voort tijdens zijn politieke overgang. De regeringswisseling, die plaatsvond toen het WDP-materiaal werd geschreven, blijft Zimbabwe naar de frontlinies van de media brengen. De dromen van velen stortte met de economie in, protesten stuitten op geweld en een cycloon heeft enkele gemeenschappen onder water gezet. Maar op alle momenten hebben WDP-vrouwen, kerken en oecumenische organisaties de hoop niet verloren.

'Sta op! Neem je mat en loop', zei Jezus. Onze zusters uit Zimbabwe ervaren de ontmoeting van Jezus als een oproep om te handelen in liefde voor vrede en verzoening. De actiewerkwoorden suggereren dat we niet bang moeten zijn om naar het woord van God te handelen. God biedt ons de stappen voor persoonlijke en sociale transformatie.

Het is nu het moment om onze matten op te nemen. Nooit meer machteloos op de mat wachten. Zoals we in het WDP 2020-schilderij van Nonhlanhla Mathe tot uitdrukking brengen, laten we de behoeftigen een helende hand geven, laten we kinderen met liefde omarmen terwijl hun toekomst voor ons ligt en laten we onze armen openen in vreugde als de tijd om op te staan ​​is aangebroken. Dit is het moment voor verandering!

Mogen we de woorden horen van deze medelevende God en de Vredevorst om te handelen naar de genezing van onszelf en onze gemeenschappen om vrede en verzoening in de wereld te brengen.

Introductiefilm YouTube

Luister naar het themalied

'Rise! Take Your Mat and Walk'

speciaal gecomponeerd door Sylvia Marowa


Gezongen door het

Holy Name Catholic Parish Mabelreign English Choir


Comité Zimbabwe

Maak kennis met WDP Comité Zimbabwe en haar geschiedenis ...


Het land Zimbabwe

Ontdek meer over het Land Zimbabwe, haar natuur maar ook haar problemen ...


Kunstwerk 2020

Lees meer over het kunstwerk en de kunstenares Nonhlanhla (Nonny) Mathe ...